Toretto olarak e-ticaret sitesi kurmak isteyenler için rehber olacak nitelikte bir yazı oluşturduk. Son yıllarda ülkemizde gelişen internet sayesinde e-ticaret hacminde de artış devam ediyor. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için e-ticaret sistemleri oldukça ilgi odağı olmuş durumda.
Bu yazımızda e-ticaret sitesi kurmayı düşünen işletme sahiplerine ilk olarak neler yapılması gerektiğini anlatacağız.
E-ticaret sitesi kurmak isteyenlerin aklına ilk gelen soru genellikle “e-ticaret sitesi maliyetleri nedir?” sorusu oluyor. E-ticaret sistemleri ile satış yapmak istiyorsanız ilk olarak makul bir bütçe ayırmalısınız. E-ticaret sitenizin yazılımı, kurulum bedeli, ürün ve hizmetlerinizin teminatı gibi için öncelik bütçe ayırmaktır.
Kısa vadede hızlı sonuç almak isteyen işletmeler E-ticaret sistemi faaliyete geçtikten hemen sonrası için yapılacak reklam ve pr çalışmalarına ayrı bir bütçe ayırmalı, tüm bu detayları göz önüne almalıdır.
Kullanacağınız e-ticaret yazılımında nelere ihtiyaç duyacağınızı önceden belirlemeniz gerekli. Hangi özellikleri istediğinizi belirleyerek bütçenize en uygun e-ticaret paketlerini inceleyebilirsiniz. Sadece sepete eklenen ürünlerin sipariş verilebildiği e-ticaret sistemleri hiçbir işinize yaramayabilir. Bunun yanında ek olarak sanal pos eklentileri, seo altyapısı, teknik destek, istatistik ve raporlamalar gibi eklentilere de ihtiyaç duyacağınız için incelemelerinizi bunlara göre yapmanız daha isabetli olacaktır.
Unutulmamalı ki uzun vadeli ve kaliteli bir çalışma isteniyorsa mümkün olduğunca fazla eklentisi olan sistemleri tercih etmenizde fayda var. Düşük eklentili paketler ile başlayan işletmeler, büyüdükçe daha fazla eklentiye duyar. Bu eklentilerin sonradan sisteme entegre edilmesi maliyeti arttırabilir. Bu sebeple incelemede bu detaylara dikkat edilmelidir.
E-ticaret sistemleri hakkında detaylı bir bilginiz yok ise e-ticaret yazılımı sunan bir firma olarak müşteri hizmetlerimiz bir telefon kadar uzağınızda. Müşteri hizmetlerimizi arayarak ihtiyaçlarınızı belirleyebilir, aklınızdaki soru işaretlerini giderebiliriz.
E-ticarete başlamadan önce eğer bir firmanız varsa yeni bir firma kurmanıza gerek yok. Bir firmanız yok ise yeni bir şahıs şirketi açabilirsiniz. Dileyenler Limited veya Anonim şirkette kurabilir fakat şahıs şirketi hem yeterli hem de daha maliyetsizdir.
E-ticaret sitesi işletmeye yeni başlayan çoğu işletmenin en büyük hatası yazılımı temin edip sistemi kurduktan sonra mevcut sistemi olduğu gibi bırakmalarıdır. E-ticaret sitesinden dönüş alınabilmesi için günlük olarak yeni ürünlerin yüklenmesi gerekir. Tüm ürünlerini yüklemiş olan işletmeler, yeni blog yazıları paylaşmalı, sosyal medya kanallarını aktif olarak kullanmalıdır. Aksi takdirde kurulan e-ticaret sisteminin pek bir anlam ve önemi kalmaz. Unutulmamalı ki sizi internette bulacak olan müşteriler blog yazılarınız sayesinde arama motorlarından ulaşacaktır. Bunun yanı sıra reklam çalışmaları yapılarak e-ticaret sitesinin tanıtımı yapılmalı ve potansiyel müşterilerin siteye çekilmesi gerekmektedir.
Gün içerisinde en az 1-2 saat yapacağınız yenilikler bu açıdan daha yararlı olacaktır.
E-ticaret için temel olan 4 ana başlığı sizler için derledik ve sizlerle paylaştık. Bu başlıklar dışında yeni kavramlar ve yapmanız gereken başka şeyler de olacak. Sanal pos entegrasyonu, ürünlerinizin temini ve kargo gönderme sürecinin planlanması, stok yönetimi, analiz ve raporlamalar gibi bir çok konuya hakim olmanız ve çalışmanız gerekecek.
Bu konuda Toretto olarak size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Dilerseniz e-ticaret paketlerimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için müşteri hizmetlerimizi +90(212) 603 04 33 numaralı hattan arayabilir, ayrıca demo talebinde bulunabilirsiniz.
Emirkan Demiral
11 Kasım 2022 - 18:39
Ben bu işi başarıcağım
E-ticaret Sitesi Kurmak İçin Gerekenler için Cevap Yaz